Sivut

lauantai 16. joulukuuta 2023

Korvatunturi: Lakot eivät uhkaa joululahjojen jakoa

 
Työtaistelut | Tänään Joulupukin ja tonttujen välisissä neuvotteluissa tapahtui käänne, kun tontut hyväksyivät porojen hoidon, sekä lahjojen valmistamisen ja jakamisen jättämisen työtaistelujen ulkopuolelle. Koti-, riihi-, sauna-, talli- sekä puutarhatonttujen lakot ovat näillä näkymin vielä toteutumassa. Joulupukki on tyytyväinen saavutettuun ratkaisuun, vaikka tukeekin työtaistelujen tavoitteita. "Jokainen lapsi ansaitsee hyvän joulun", hän toteaa.

Petteri Orpon hallituksen suunnittelemat uudistukset tulisivat haittaamaan myös Korvatunturin toimintaa, kertoo Korvatunturin pääluottamusmies Toljanteri. "On selvää, että Korvatunturilla työtahtia on mahdoton kiristää, eikä tonttujen hyvinvoinnista voida tinkiä. Koko maailman joulu riippuu Korvatunturin toiminnasta ja jo nykyisin etenkin viimeiset kaksi kuukautta ennen joulua ovat erittäin hektisiä."

Joulupukki on samoilla linjoilla ja kertoo koko hallituksen joutuneen tuhmien listalle. Siitä, ovatko nykyiset ministerit viime vuosina saaneet lahjoja hän kuitenkin vaikenee. "Meillä on vahva yksityisyydensuoja, eikä tietoja ihmisten saamista lahjoista levitellä." Tänä vuonna lahjoja ei kuitenkaan ole tulossa ja Joulupukki kehottaakin myös päättävässä asemassa olevia olemaan ensi vuonna kilttejä.

Tonttualan Unionin (TAU) riihitonttujen osaston puheenjohtaja Jouko Huopatossu uskoo, että lakoilla tulee olemaan huomattava vaikutus ilman lahjojenjakopuolen osallistumistakin. "Tontut hoitavat lähtökohtaisesti työnsä hyvin, mutta hiljaa. Hyvän tontun läsnäoloa ei huomaa, mutta sen puuttuminen kyllä näkyy."

Tonttujen lakkojen on tarkoitus tapahtua joulu- ja tammikuun aikana. Tonttualan Unioni on jo linjannut, että se tulee osallistumaan mahdolliseen yleislakkoon, mikäli sellainen tullaan järjestämään, ellei Orpon hallitus peru suunnittelemiaan työmarkkina- ja sosiaaliturvauudistuksia, sekä lääkkeiden ja ruoan hinnan nostoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Korvatunturi: Lakot eivät uhkaa joululahjojen jakoa

  Työtaistelut | Tänään Joulupukin ja tonttujen välisissä neuvotteluissa tapahtui käänne, kun tontut hyväksyivät porojen hoidon, sekä lahjoj...